iulie 2023

Vară la farfurie: 3 rețete scandinave ce capătă un twist american

Există o multitudine de moduri în care te poți bucura de vară. Unele mai delicioase ca altele. Acum, în mijlocul sezonului estival, ne-am gândit să ne bucurăm de vremea frumoasă în compania unor rețete scandinave ce capătă noi arome în combinație cu ingredientele americane.

Ești interesat să imporți produse alimentare și agricole americane?

Contactează-ne

Orice vară vine la pachet cu o serie de preparate pline de savoare, nu-i așa? Ingredientele și aromele clasice, de influență scandinavă, sunt peștele murat, precum heringul și somonul, cartofii, mărarul proaspăt, brânza sau căpșunele. Felurile de mâncare pe care ți le prezentăm în cele ce urmează sunt rețete clasice, dar with a twist – fiecare este preparată cu un ingredient american de înaltă calitate. Impresionează-i pe cei dragi cu aceste delicii culinare care promit să devină amintiri gastronomice de neuitat!

Somon roșu murat cu ceapă roșie și sfeclă

Se pare că iernile nordice lungi reprezintă unul dintre factorii care contribuie la popularitatea produselor murate în țările din nordul Europei. Murarea fructelor, legumelor și a cărnii nu este doar o modalitate excelentă de a conserva alimentele, ci conferă produselor o textură și o aromă specială, foarte apreciată în țări precum Suedia și Danemarca. Gustul ușor acid al produselor murate este adesea apreciat drept garnitură la alimentele care au o aromă puțin mai dulce sau mai neutră. Somonul sălbatic de Alaska, murat cu ceapă roșie și sfeclă, este un „accesoriu” culinar extrem de atrăgător pentru masa de prânz. Borcanul combină frumos ingrediente tradiționale precum sfecla, mărarul și ceapa cu somonul roșu de Alaska. Deci, murături vara? În această combinație it’s a yes, yes, yes!

Cartofi Hasselback

Un fel de mâncare suedez tradițional, care se presupune că datează din anii 1700, este reprezentat de minunații cartofi Hasselback. Cu alte cuvinte, un mix între cartofii copți și cei prăjiți. Preparatul cu aspect fantezist și foarte ușor de gătit va fi pe placul tuturor! Această rețetă propusă de Taylor Dadds necesită doar cinci ingrediente: cartofi galbeni, unt, frunze de salvie, sare de mare și ulei. Acum depinde doar de tine dacă vrei să îi savurezi drept garnitură sau ca fel principal!

Chiftele suedeze cu prune de California

Probabil că unul dintre cele mai populare feluri de mâncare din Suedia este reprezentat de chiftelele suedeze. Cu siguranță recunoști acest fel de mâncare preparat în food court-urile Ikea, unde este servit de obicei cu sos și dulceață. Totuși, ce este atât de special la chiftelele suedeze? Acest „comfort food” împrumutat din Suedia constă în chiftele de dimensiuni mai mici, preparate cu un raport 50-50 de carne de porc și carne de vită tocată. Condimente precum nucșoară, cardamom și ienibahar dau acestui deliciu un gust încântător, care se potrivește de minune cu un sos cremos. Prunele de California adaugă savoare și hidratează chiftelele, fără a adăuga grăsimi suplimentare. Ornată cu mărar proaspăt, această rețetă este reconfortantă și extrem de sățioasă.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!