Rețetă Tort de ciocolată cu conținut redus de grăsimi

California Prunes

Iubești tortul de ciocolată, dar ești mereu preocupat de cantitatea de grăsimi și zahăr din acesta? Ei bine, te scăpăm de o grijă! Peter Sidwell, bucătarul și ambasadorul California Prunes, îți arată cum untul din prune de California te poate ajuta să reduci la jumătate grăsimile din prăjitură și să elimini 20% din cantitatea obișnuită de zahăr. Toate acestea fără să renunți la blatul însiropat sau să te îndepărtezi de aroma autentică și dulce a rețetei clasice! De fapt, credem că desertul e chiar mai bun atunci când adaugi prune de California, dar te lăsăm să te convingi singur de explozia de gust și savoare!

Rețetă propusă de California Prunes.

Mod de preparare Tort de ciocolată cu conținut redus de grăsimi

  1. Mixează margarina împreună cu prunele de California tocate mărunt până obții o compoziție ușoară și aerată.
  2. Adaugă zahărul și vanilia și continuă să mixezi.
  3. Adaugă ouăle treptat, unul câte unul, până sunt încorporate complet.
  4. În final, cerne făina și pudra de cacao și amestecă.
  5. Pune întreaga compoziție de tort într-o tavă de 20cm, tapetată cu hârtie de copt. Lasă la cuptor, la 170°C, timp de 25 de minute sau până când este gata.
  6. Pentru topping, amestecă margarina, zahărul, pudra de cacao și cafeaua până se formează o glazură ușoară, cu textură de unt. Întinde compoziția deasupra tortului când acesta s-a răcit complet.
  7. Decorează cu prune de California și ciocolata răzuită, apoi taie o felie mare și savureaz-o în compania unei căni de ceai!

Găsești prunele de California la partenerii noștri online – Prăvălia Bio și Vegis.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!