Rețetă Migdale glazurate cu cafea și cacao

Un desert alcătuit din migdale glazurate cu cocos și coajă de portocală, învelite în ciocolată dulce-amăruie și acoperite cu migdale măcinate, pudră de espresso și pudră de cacao. Ești curios? Încearcă această rețetă și nu vei regreta!

Mod de preparare Migdale glazurate cu cafea și cacao

  1. Pune migdalele măcinate, pudra de cacao și cea de espresso într-un bol. Amestecă-le bine. Lasă compoziția obținută deoparte pentru că o vei folosi la final.
  2. Amestecă apa, sucul de portocale și zahărul într-un vas. Încălzește la foc mediu-mare până când se dizolvă zahărul.
  3. Adaugă migdalele prăjite în compoziție și redu focul la mediu. Amestecă încontinuu timp de aproximativ 3 minute, până când sunt acoperite complet și caramelizate.
  4. Scoate migdalele glazurate din vas și pune-le într-un bol. Adaugă pudra de portocală și amestecă bine pentru a le acoperi uniform. Separă migdalele acoperite și lasă-le să se răcească la temperatura camerei până se întăresc.
  5. Topește ciocolata prin tehnica bain-marie.
  6. Adaugă încet ciocolata topită peste migdale și așteaptă să se răcească până când se formează un strat crocant în jurul fiecărei migdale. Pe parcurs ce ultimul strat de ciocolată începe să se întărească, adaugă sarea de mare, amestecul de migdale, cacao și espresso.
  7. Pune migdalele glazurate cu cafea braziliană și cacao într-un recipient sigilat și păstrează-le la temperatura camerei.

Caută nucile și mixurile de fructe uscate în hypermarketurile din România.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!