Rețetă Înghețată pe băț cu nuci pecan, piersică și zmeură

Bloggerița Andie Mitchell a pregătit o gustare răcoritoare de vară, ideală pentru orice vârstă: înghețată cu iaurt, piersici, zmeură și nuci pecan.

Rețetă propusă de American Pecans.

Mod de preparare Înghețată pe băț cu nuci pecan, piersică și zmeură

  1. Curăță piersicile de coajă, scoate sâmburii și pasează-le într-un blender sau robot de bucătărie, până obții un piure fin (poți lăsa și câteva bucățele pentru textură). Transferă piureul într-un bol mare.
  2. În același blender, pasează zmeura până devine piure. Adaug-o în bol, peste piersici.
  3. Tocă nucile pecan mărunt și adaugă-le peste amestecul de fructe.
  4. Adaugă iaurtul grecesc și amestecă ușor. Dacă vrei un aspect marmorat, amestecă doar parțial, astfel încât iaurtul să se separe de fructe. Toarnă compoziția în mod egal în 8 forme pentru înghețată. Bate ușor formele de blat, ca să elimini eventualele bule de aer. Pune-le la congelator pentru cel puțin 6 ore, până când se întăresc complet.

Tips&tricks: Ca să scoți mai ușor înghețata din forme, lasă-le câteva secunde sub un jet de apă caldă.

Caută nucile pecan la partenerii noștri online Freshful, Driedfruits sau în hypermarketurile din România.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!