Rețetă Coaste de porc la grătar cu legume

Mod de preparare Coaste de porc la grătar cu legume

  1. Amestecă sosul de soia, ghimbirul, muștarul, usturoiul și TABASCO® Chipotle într-un bol mic. Marinează cu jumătate din lichidul obținut coastele de porc și lasă-le în marinadă timp de 2 ore sau peste noapte.
  2. Taie roșiile în jumătate, dovleceii și cepele felii. Pune toate legumele în cealaltă jumătate de marinadă și amestecă bine.
  3. Încălzește grătarul la temperatură medie. Așază coastele de porc pe grill și gătește-le timp de 20 de minute, întorcându-le din când în când. Nu uita să le ungi cu marinadă în primele 15 minute. Când carnea este aproape gata, pune roșiile, dovleceii și ceapa roșie pe grill și coace-le 4-5 minute. Poftă bună!

Găsești toată gama de sosuri Tabasco online, la ParmaFood.

Asociere cu vinuri americane

O mâncare în care aromele puternice se întrepătrund, concurând pentru simțurile celor care gustă. Este nevoie de un vin expresiv, corpolent, care să aducă fructe bine coapte sau chiar gemoase, o notă de fum, pentru a echilibra gustul de grătar și ceva condimente.

  • Klinker Brick Brickmason Blend

    Un asamblaj californian plin de caracter din Zinfandel, Syrah, Cabernet Sauvignon și Petite Sirah. Un vin corpolent, de 14.8% alcool, în care Syrah-ul aduce note de piper negru și roșu alături de cele de vanilie, Cabernet-ul baricat câteva luni vine cu taninuri rotunde și fructuozitate, iar Zinfandelul îi conferă expresivitate de arome. Un vin care va pune în valoare marinada și va face carnea să pară suculentă.

  • Murphy-Ggoode Zinfandel Liar Dice

    Un vin care exprimă excelent tipicitatea regiunii Sonoma din California. Arome de coacăze, mure, cireșe negre și vișine, toate fac din acest vin un cocktail de fructe bine coapte. Peste acestea vin notele de vanilie, cutie de trabucuri și structura cu un excelent echilibru între taninuri și alcool. Un vin puternic, pentru cei cărora le plac gusturile și senzațiile tari. Nu uita să servești bucătarul cu un pahar!

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!