Rețetă Cheesecake cu mere caramelizate

Această rețetă de cheesecake fără coacere este foarte ușor de pregătit, numai bună pentru a fi savurată alături de familie și prieteni. Merele îi oferă un gust proaspăt și o textură crocantă. Recomandăm să păstrezi coaja fructelor pentru extra textură crocantă. 

Rețetă propusă de Washington Apple Commission.

Mod de preparare Cheesecake cu mere caramelizate

Pentru pregătirea blatului:

  1. Amestecă firimiturile de biscuit cu untul topit.
  2. Presează și întinde într-o formă rotundă de 20 cm.
  3. Netezește partea superioară și răcește timp de 2 ore.

Pentru pregătirea umpluturii:

  1. Adaugă brânza de vaci, zahărul pudră, sarea și păstaia de vanilie într-un bol. Amestecă folosind un mixer electric la viteză medie-mare.
  2. Într-un bol separat, bate frișca până devine ușoară și spumoasă. Amestec-o alături de sucul de lămâie și crema de brânză. Continuă să amesteci ușor până când se încorporează bine.
  3. Topește gelatina la bain-marie și adaugă o lingură din amestecul de brânză. Toarnă amestecul de gelatină în cel de brânză și amestecă bine.
  4. Întinde amestecul peste baza de biscuit răcită și lasă la frigider timp de o oră. Scoate din congelator și adaugă felii de mere deasupra. Toarnă sos de caramel în momentul servirii. Garnisește cu nuci pecan prăjite.

Caută nucile pecan la partenerii noștri online FreshfulDriedfruits sau în hypermarketurile din România.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!