

Rețeta de cartofi Hasselback este o combinație între cartofii copți în cuptor și cei gătiți în tigaie. Pe lângă faptul că au un aspect fancy, se prepară foarte simplu și sunt pe placul tuturor. Ai nevoie de doar 5 ingrediente: cartofi galbeni de origine SUA, unt, frunze de salvie, sare de mare și ulei.
Fiind o garnitură, acești cartofi se potrivesc alături de numeroase vinuri și decizia finală trebuie luată având în vedere felul prinicipal lângă care vor fi serviți. Noi îți oferim două variante cu care nu poți da greș: un alb pentru mâncăruri vegane, cu pasăre sau porc și un roșu pentru fel principal cu vită sau vânat.
Pentru un preparat la cuptor, cum sunt acești cartofi, se potrivește bine un vin cu o aciditate plăcută, ușor ridicată pentru a face față sosului cremos. Aromele pe care le regăsim sunt tropicale, intense: mango, litchii, banane, papaya, ananas și niște miere cu lime. Alege acest vin când ai un fel principal vegetarian, cu pui sau cu mușchiuleț de porc.
Un roșu intens care aduce în prim-plan arome de mure, coacăze, spumă de cafea și ciocolată neagră, alături de un gust de prune bine coapte, afine zemoase și un final de alune prăjite și o adiere de cardamom. Excelent alături de acești cartofi serviți cu steak.