Rețetă Salată de creveți și avocado, cu dressing cremos de portocale și arpagic

Această salată colorată și plină de prospețime, cu creveți și dressing dulce-acrișor, aduce spiritul Californiei în farfuria ta! Este perfectă alături de un Pinot Grigio sau un rose de California.

Rețetă propusă de California Wines.

Rețetă pentru 6 porții.

Mod de preparare Salată de creveți și avocado, cu dressing cremos de portocale și arpagic

  1. Într-un castron mare, amestecă 1 lingură ulei de măsline cu suc de lămâie, ¼ linguriță sare și ¼ linguriță piper. Adaugă apoi creveții și amestecă bine.
  2. Așează o strecurătoare într-o cratiță mare. Adaugă apă aproape de baza strecurătoarei. Dă apa în clocot la foc mediu-mare, apoi adaugă creveții, acoperă și lasă-i la abur timp de 3 minute.
  3. Scoate creveții din cratiță și lasă-i deoparte să se răcească.
  4. Într-un bol mediu, amestecă lingura de ulei de măsline rămasă cu iaurtul, arpagicul, maioneza, sucul de portocală, oțetul, coaja de portocală, coaja de lămâie, zahărul și ½ linguriță de sare.
  5. Pentru servire, așează o mână de mix de salată verde pe fiecare farfurie.
  6. Adaugă deasupra bucăți de portocală și avocado, apoi creveții. Toarnă peste fiecare salată dressingul pregătit.
  7. Asezonează cu piper și decorează cu o felie de lămâie.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!