
Rețetă Salată de creveți și avocado, cu dressing cremos de portocale și arpagic
Această salată colorată și plină de prospețime, cu creveți și dressing dulce-acrișor, aduce spiritul Californiei în farfuria ta! Este perfectă alături de un Pinot Grigio sau un rose de California.
Rețetă propusă de California Wines.
Rețetă pentru 6 porții.
Mod de preparare Salată de creveți și avocado, cu dressing cremos de portocale și arpagic
- Într-un castron mare, amestecă 1 lingură ulei de măsline cu suc de lămâie, ¼ linguriță sare și ¼ linguriță piper. Adaugă apoi creveții și amestecă bine.
- Așează o strecurătoare într-o cratiță mare. Adaugă apă aproape de baza strecurătoarei. Dă apa în clocot la foc mediu-mare, apoi adaugă creveții, acoperă și lasă-i la abur timp de 3 minute.
- Scoate creveții din cratiță și lasă-i deoparte să se răcească.
- Într-un bol mediu, amestecă lingura de ulei de măsline rămasă cu iaurtul, arpagicul, maioneza, sucul de portocală, oțetul, coaja de portocală, coaja de lămâie, zahărul și ½ linguriță de sare.
- Pentru servire, așează o mână de mix de salată verde pe fiecare farfurie.
- Adaugă deasupra bucăți de portocală și avocado, apoi creveții. Toarnă peste fiecare salată dressingul pregătit.
- Asezonează cu piper și decorează cu o felie de lămâie.