Rețetă Salată cu dovleac copt, struguri și tahini

Dovleacul este un aliment ce nu ar trebui să lipsească din bucătăriile noastre! Această rețetă vegană este plină de savoare, combinând dovleacul copt, aroma pământoasă de tahini și strugurii dulci. Este ușor de realizat și va fi preparatul vedetă al oricărei mese.

Mod de preparare Salată cu dovleac copt, struguri și tahini

  1. Preîncălzește cuptorul la 240°C.
  2. Unge cuburile de dovleac cu ulei și așază-le pe o tavă de copt tapetată. Condimentează cu sare și piper și lasă la cuptor până când dovleacul devine fraged, în jur de 20 de minute. Atunci când sunt gata, mută-le pe o farfurie.
  3. Amestecă într-un castron mic tahini, lămâia, usturoiul, apa, piperul cayenne, apoi adaugă sare și piper după gust. Pune strugurii peste dovleac și stropește cu sosul de tahini. Asezonează cu za’atar și servește. Poftă bună!

Asociere cu vinuri americane

Pentru această salată dorim un vin care să pună în evidență savoarea și textura dovleacului și să aducă aromele de toamnă mai aproape. Vom opta fie pentru un Pinot Noir cunoscut pentru notele sale care aduc aminte de pământul umed, ca după o ploaie de toamnă sau un vin alb cu aciditate bună, care să contrabalanseze dulceața dovleacului.

  • Twill Cellars - Pinot Noir

    Un Pinot Noir fructat, bine structurat cu un nas pronunțat de coacăze roșii, cireșe, căpșune sălbatice, vanilie și petale de violete. Structură bună, taninuri fine, care nu domină felul de mâncare vegetarian, ci îi adaugă note de pământ, piper negru zdrobit și afine uscate.

  • Forge Cellars Finger Lakes Classique Dry Riesling

    Un vin cu arome de toamnă, de un auriu profund, cu note de ghimbir, petrol, miere și gust de fructe tropicale. Dă o senzație de dulceață moderată, deși vinul este sec, fiind un bun companion pentru dulceața dovleacului. Aciditate perfectă, ceea ce îl face proaspăt și potrivit unui fel de mâncare ușor.

Distribuie pe