Salată cu dovleac copt, struguri și tahini

Dovleacul este un aliment ce nu ar trebui să lipsească din bucătăriile noastre! Această rețetă vegană este plină de savoare, combinând dovleacul copt, aroma pământoasă de tahini și strugurii dulci. Este ușor de realizat și va fi preparatul vedetă al oricărei mese.

Mod de preparare

  1. Preîncălzește cuptorul la 240°C.
  2. Unge cuburile de dovleac cu ulei și așază-le pe o tavă de copt tapetată. Condimentează cu sare și piper și lasă la cuptor până când dovleacul devine fraged, în jur de 20 de minute. Atunci când sunt gata, mută-le pe o farfurie.
  3. Amestecă într-un castron mic tahini, lămâia, usturoiul, apa, piperul cayenne, apoi adaugă sare și piper după gust. Pune strugurii peste dovleac și stropește cu sosul de tahini. Asezonează cu za’atar și servește. Poftă bună!

Asociere cu vinuri americane

Pentru această salată dorim un vin care să pună în evidență savoarea și textura dovleacului și să aducă aromele de toamnă mai aproape. Vom opta fie pentru un Pinot Noir cunoscut pentru notele sale care aduc aminte de pământul umed, ca după o ploaie de toamnă sau un vin alb cu aciditate bună, care să contrabalanseze dulceața dovleacului.

Distribuie pe