![](https://delicious-usa.ro/wp-content/uploads/2024/08/salsa-cu-merisoare-56x37.jpg?678744bcb8b54 56w, https://delicious-usa.ro/wp-content/uploads/2024/08/salsa-cu-merisoare-72x48.jpg?678744bcb8b59 72w, https://delicious-usa.ro/wp-content/uploads/2024/08/salsa-cu-merisoare-240x161.jpg?678744bcb8b5d 240w, https://delicious-usa.ro/wp-content/uploads/2024/08/salsa-cu-merisoare-580x388.jpg?678744bcb8b62 580w, https://delicious-usa.ro/wp-content/uploads/2024/08/salsa-cu-merisoare-1160x777.jpg?678744bcb8b66 1160w, https://delicious-usa.ro/wp-content/uploads/2024/08/salsa-cu-merisoare-1560x1044.jpg?678744bcb8b69 1560w, https://delicious-usa.ro/wp-content/uploads/2024/08/salsa-cu-merisoare.jpg?678744bcb8b6d 2600w)
![U.S. Cranberries](https://delicious-usa.ro/wp-content/uploads/2021/07/Cranberry-Marketing-Committee-56x56.png?678744bcb93a9 56w, https://delicious-usa.ro/wp-content/uploads/2021/07/Cranberry-Marketing-Committee-72x72.png?678744bcb93af 72w, https://delicious-usa.ro/wp-content/uploads/2021/07/Cranberry-Marketing-Committee-240x240.png?678744bcb93b4 240w, https://delicious-usa.ro/wp-content/uploads/2021/07/Cranberry-Marketing-Committee-580x580.png?678744bcb93ba 580w, https://delicious-usa.ro/wp-content/uploads/2021/07/Cranberry-Marketing-Committee-1160x1160.png?678744bcb93bf 1160w, https://delicious-usa.ro/wp-content/uploads/2021/07/Cranberry-Marketing-Committee-1560x1560.png?678744bcb93c3 1560w, https://delicious-usa.ro/wp-content/uploads/2021/07/Cranberry-Marketing-Committee.png?678744bcb93c9 2600w)
Dovleacul este un aliment ce nu ar trebui să lipsească din bucătăriile noastre! Această rețetă vegană este plină de savoare, combinând dovleacul copt, aroma pământoasă de tahini și strugurii dulci. Este ușor de realizat și va fi preparatul vedetă al oricărei mese.
Pentru această salată dorim un vin care să pună în evidență savoarea și textura dovleacului și să aducă aromele de toamnă mai aproape. Vom opta fie pentru un Pinot Noir cunoscut pentru notele sale care aduc aminte de pământul umed, ca după o ploaie de toamnă sau un vin alb cu aciditate bună, care să contrabalanseze dulceața dovleacului.
Un Pinot Noir fructat, bine structurat cu un nas pronunțat de coacăze roșii, cireșe, căpșune sălbatice, vanilie și petale de violete. Structură bună, taninuri fine, care nu domină felul de mâncare vegetarian, ci îi adaugă note de pământ, piper negru zdrobit și afine uscate.
Un vin cu arome de toamnă, de un auriu profund, cu note de ghimbir, petrol, miere și gust de fructe tropicale. Dă o senzație de dulceață moderată, deși vinul este sec, fiind un bun companion pentru dulceața dovleacului. Aciditate perfectă, ceea ce îl face proaspăt și potrivit unui fel de mâncare ușor.