iulie 2022

Sezonul cireșelor: dulcele gust al verii

Cum știi că vara este în toi? Pur și simplu te poți bucura de un bol cu fructele tale preferate în fiecare zi! Cireșele Montmorency oferă o aromă îndrăzneață și pot fi savurate fie ca o simplă gustare, fie în produse de patiserie, băuturi reci, înghețată și lista poate continua! Savurează-le indiferent de formă și descoperă cele mai inedite moduri în care soiul de origine americană îți poate îndulci vara…și chiar tot restul anului!

Ești interesat să imporți produse alimentare și agricole americane?

Contactează-ne

Savurează aromele verii

Sezonul cireșelor Montmorency începe în iulie, atunci când micile ferme de familie din America de Nord adună recolta. Acestea produc de generații 94% din cireșele Montmorency consumate în Statele Unite. Supranumit „capitala mondială a cireșelor”, statul Michigan este responsabil pentru cultivarea a două treimi din producția totală de cireșe Montmorency în SUA. Cele mai importante ferme de cireșe și contribuabili se află în Utah și pe coasta de nord-est a statelor Wisconsin, Washington, New York și Pennsylvania.

Deși cireșele Montmorency sunt culese vara, delicioasele fructe pot fi găsite pe tot parcursul anului sub o varietate de forme: uscate, congelate, sub formă de suc sau concentrat.

Dincolo de aceste oportunități, adevărații iubitori de cireșe pot păstra aroma delicioasă a sezonului de cireșe, transformând fructele suculente într-o dulceață aromată. Un deliciu de dimineață sau un cadou dulce pentru prieteni, gemul de cireșe și șampanie te va face să te bucuri de puțină vară indiferent de vremea de afară.

Beneficiile superfructului îndrăzneț

Cunoscute drept un ingredient tradițional pentru plăcintă, cireșele Montmorency devin din ce în ce mai populare în rândul consumatorilor atenți asupra conținutului nutrițional al produselor pe care le consumă. Acestea sunt o opțiune bună datorită versatilității, densității nutrienților și a beneficiilor pentru sănătate. Fiind un stimulent de vitamina A și C, cireșele pot reduce riscul de atacuri de gută și pot ameliora simptomele artritei atunci când sunt consumate în mod regulat. (1) Potrivit dovezilor științifice, melatonina naturală din cireșe poate avea un impact pozitiv asupra problemelor de somn. (2) Un studiu din 2018 realizat de Nutrients a raportat că aceste cireșe pot aduce beneficii în ceea ce privește scăderea stresului oxidativ și a inflamației. (3)

Rețete delicioase cu un ingredient în nuanțe de roșu aprins

În timp ce cireșele sunt din ce în ce mai cultivate în Statele Unite, fructul vibrant a atras atenția pasionaților de food din întreaga lume. Cireșele Montmorency sunt de fapt numite după o vale din suburbiile de nord ale Parisului, unde cireșele au fost cultivate pentru prima dată în secolul al XVIII-lea. O rețetă franțuzească încântătoare, ce evidențiază aromele acestui soi de cireșe, este cea de Mini Galettes cu Cireșe.

Odată cu schimbarea gusturilor, aroma acrișoară a tartei cu cireșe poate satisface atât poftele celor care preferă gustări sărate, cât și celor pasionați de dulce.

Cireșele Montmorency pot adăuga, de asemenea, un strop de culoare și nutrienți sau o aromă dulce în fulgi de ovăz, terciuri sau smoothie-uri. Bolurile de iaurt cu musli, cireșe și ghimbir îți pot însenina dimineața, oferind acel boost de energie determinat de combinația dintre ghimbir și cireșe.

Cireșele suculente și cu un conținut scăzut de calorii sunt, de asemenea, un plus grozav pentru un smoothie, cum ar fi rețeta de Smoothie revigorant de cireșe.

Un fel de mâncare savuros care integrează perfect cireșele sunt Ardeii umpluți vegetarieni. Proaspăt scoși din cuptor, acești ardei sunt copți cu cireșe Montmorency și umpluți cu quinoa, fasole garbanzo și legume proaspete. Un fel de mâncare foarte ușor de preparat și cu gust absolut uimitor. Cireșele conferă prospețime umpluturii de ardei.

Nu în ultimul rând, Tarta cu cireșe în crustă condimentată este, fără îndoială, una dintre cele mai populare delicii puse pe masă la o reuniune de familie sau la o invitație la cină. Acum e momentul să impresionezi cu această plăcintă uimitoare!

Gustul acru e în trend

De la murături la oțet de mere, cererea pentru mâncăruri și băuturi acre pare să fie un trend care ia amploare în rândul consumatorilor.

Tartele cu cireșele au devenit un all-time-favourite la categoria în continuă creștere de shot-uri de wellness – combinate cu turmeric sau ghimbir. Gustul unic al sucului de cireșe, cu proprietăți antioxidante, se îmbină perfect într-o limonadă cu aromă dulce.

Cu un gust distinctiv dulce-acrișor, un profil nutrițional unic, premium, culoare roșu aprins și statutul de „cultivat în SUA”, cireșele sunt un ingredient ideal pentru cei care doresc să creeze noi alimente și băuturi remarcabile.

Ești interesat de importul cireșelor Montmorency? Contactează Cherry Marketing Institute.

Surse:

Distribuie pe