Brisket de vită cu sos de rodie, nuci și dressing Gremolata de fistic

Savurează carnea fragedă de vită SUA și uimește-i pe cei dragi cu această cină bogată și aromată!

Mod de preparare

  1. Condimentează carnea cu sare și piper și pune-o într-o pungă sau bol de plastic.
  2. Pisează usturoiul, nucile, mierea și ⅓ din sucul de rodie până când se omogenizează. Adaugă sucul de rodie rămas și amestecă în continuare.
  3. Pune marinada peste carne și sigilează punga sau acoperă vasul cu folie alimentară. Lasă pieptul să se marineze la frigider, cel puțin 24 de ore înainte de a fi gătit.
  4. Pune vita într-o tigaie, acoperă strâns cu folie de aluminiu și lasă la temperatura camerei timp de o oră.
  5. Preîncălzește cuptorul la 135°C și coace brisket-ul de vită acoperit, aproximativ 5 ore, până când carnea se rupe bucățele. Dacă este încă tare, continuă să gătești carnea acoperită încă o oră.
  6. Pune vita pe un tocător și acoperă cu folie de aluminiu.
  7. Adaugă lichidul obținut de la cuptor într-o altă cratiță și îndepărtează grăsimea de la suprafață. Gătește la foc mediu-mare, îndepărtează grăsimea și spuma ieșită la suprafață, până ce scade două treimi.
  8. Pentru dressing-ul Gremolata, taie și amestecă menta, fisticul, usturoiul, coaja de lămâie, sarea și piperul. Apoi stropește cu ulei până când se combină totul.
  9. Taie pieptul perpendicular pe fibre și pune feliile de carne în farfurie. Adaugă sosul deasupra, Gremolata și servește.

Caută brisket de vită SUA în magazinele Metro.

 

Caută fisticul de origine SUA în magazinele Lidl, sub brandul Alesto.

 

Caută nucile și mixurile de fructe uscate în hypermarketurile din România.

Asociere cu vinuri americane

Un preparat cu foarte multă personalitate are nevoie de un vin roșu puternic, cu accente de condimente, ce va face față mixului de arome din sos și texturii cărnii de vită.

Distribuie pe