BBQ coreean de vită cu salată de kimchi

Un preparat coreean fantastic cu vită, conceput de Peter Sidewell. Prunele de California adaugă note dulci sosului BBQ, completând savoarea piperului și creând o textură și aromă bogate și catifelate. Acompaniat de salata fresh de kimchi, acest preparat este potrivit pentru o cină cu prietenii și familia sau un răsfăț de prânz.

Mod de preparare

Pentru sosul BBQ

  1. Curăță ghimbirul și usturoiul și adaugă-le în blender.
  2. Adaugă și restul ingredientelor.
  3. Amestecă până devine omogen, apoi lasă sosul deoparte.

Pentru BBQ-ul coreean de vită

  1. Feliază vita, stropește cu ulei de măsline și condimentează cu sare și piper.
  2. Curăță și toacă ghimbirul și usturoiul, apoi adaugă-le în wok cu puțin ulei.
  3. Pune vita și gătește-o până se rumenește.
  4. Toarnă sosul BBQ, 100ml apă și prunele tocate peste friptură.
  5. Lasă la fiert 10 minute până vita devine fragedă.

Pentru salata Kimchi

  1. Feliază ceapa roșie, varza și ceapa verde.
  2. Așază-le într-un bol, alături de kimchi și semințele de susan.
  3. Amestecă totul și lasă-le deoparte până termini de gătit vita.

Pentru final

  1. Gustă vita pentru a te asigura că este fragedă.
  2. Așază-o într-un castron împreună cu semințele de susan.
  3. Servește împreună cu salata kimchi.

Carnea de vită americană se poate găsi în magazinele Mega Image și pe Freshful – sub brandul Meat Revolution, în Metro sau în restaurantele de tip steakhouse.

Asociere cu vinuri americane

Un preparat în care se împletesc atâtea arome are nevoie de un vin la fel de expresiv și care să potențeze textura și condimentele din BBQ.

Distribuie pe